Barnen vill ha mopeder

Det eviga tjatet om mopeder, nu är barnen igång igen om att de måste få mopeder när de fyller år. Jag har sedan en lång tid tillbaka redan bestämt mig för att de ska få mopeder, med tanke på att vi bor i Emmaboda så är det ganska långa avstånd överallt och därför är detta det bästa alternativet. Men jag vill givetvis att det ska vara en överraskning för dem, det är inte så trevligt att berätta så här ett år i förväg vad de ska få så fort de blir femton. Fast snart håller jag på att tappa det totalt, det går inte en dag utan att det pratas om mopeder. Jag får svara lika kryptiskt varje gång, vilket naturligtvis inte gör saken bättre. De verkar ha hittat ett stort intresse för mopeder och motorer antagligen för att flera av deras vänner som är något år äldre redan har mopeder. Missförstå mig inte här, jag tycker det är väldigt bra att de har hittat något annat än tv-spel som intresserar dem men det hade varit skönt att kunna ha någon middag i veckan där samtalsämnet särskiljer sig lite från vad det brukar vara nu för tiden. Jag har visserligen ett stort intresse för fordon också men sen är väl jag lite mer intresserad av de fordon som går på fyra hjul, det vill säga bilar. Varför kan vi inte prata om bilar på middagarna eller på kvällarna. Jag hade gärna suttit och snackat med mina barn om den senaste tekniken med eldrivna bilar och om hur de tror att AI i framtiden kommer att implementeras i bilen system, men det verkar tydligen inte vara alls lika intressant. Dock ska jag väl inte säga för mycket nu, om några år när de snart har körkort så är det väl bilar vi kommer prata om.