Ge din bil lite omvårdnad!

Bilen kan vara det näst dyraste inköpet du gör under din livstid, näst efter huset. Men tar du hand om den på rätt sätt? Om du underhåller din bil kan du spara tid och pengar på sikt när det gäller att undvika kostsamma reparationer. I det här blogginlägget diskuterar vi hur regelbundet underhåll kan förlänga din bils livslängd och ger tips om hur du bäst tar hand om den både invändigt och utvändigt! Så låt oss prata om det här med bilvård, nu sätter vi igång!

Regelbundet underhåll är en viktig del av bilägandet. Den goda nyheten är att de flesta rutinunderhållsuppgifter är relativt enkla att göra själv och kräver inga specialverktyg. Här är några tips för att ta hand om din bil:

1. Kontrollera oljenivån regelbundet – Se till att kontrollera oljenivån minst en gång i månaden, eller var 4 800 km. Det är också viktigt att du använder rätt typ av olja för din bil enligt vad som anges i din instruktionsbok.

2. Byt filter – Byt ut luft- och bränslefilter var 12-15:e månad eller enligt tillverkarens rekommendationer, annars kan de blockeras av smuts och skräp vilket leder till dålig motorprestanda och låg bränsleekonomi.

3. Håll dina däck pumpade – Det är viktigt för både säkerhet och bränsleekonomi att hålla däckens rekommenderade lufttryck. Kontrollera dem regelbundet och pumpa upp dem vid behov.

4. Tvätta och vaxa – Att regelbundet tvätta bilen hjälper till att hålla den snygg och skyddar lacken från att blekna i solen eller rosta i vått väder. Vaxning ger ytterligare skydd mot vattenskador, smuts, damm och fågelspillning som kan vara svåra att ta bort utan att skada lacken.

5. Städa upp spill snabbt – Spill på bilens insida bör rengöras så snart som möjligt för att förhindra fläckar eller permanenta skador på tyg- eller lädersätena.

Mvh K.A i Jönköping